Adviespunt Werk

Heb je wel eens hoofdpijn op het werk: een lastige combinatie. Sterker, je moet je regelmatig ziek melden vanwege jouw hoofdpijn. Nu merk je de laatste tijd steeds vaker onbegrip bij jouw collega’s. Jouw leidinggevende liet je onlangs zelfs weten dat het ‘zo niet langer kan’. Voor vragen over werk die gerelateerd zijn aan je hoofdpijn biedt de vereniging het Adviespunt Werk. Als lid van de vereniging kun je hier terecht met al je vragen op het gebied van hoofdpijn en werk.

De adviseurs van het Adviespunt Werk zijn Edith van Rijn (werk@hoofdpijnnet.nl) tel. 06 – 51 02 09 88 en Alex Schonewille (alex@hoofdpijnnet.nl) tel. 06 – 14 68 92 65.

Tips voor werknemers én werkgevers

  Ben je op zoek naar  handige hulpmiddelen om meer grip te krijgen op werk of studie, ondanks zware hoofdpijnklachten? Zoek je tips om met je werkgever of docent in gesprek te gaan? Kijk dan op www.samenbouwenaanparticipatie.nl . Hoofdpijnnet was betrokken bij de ontwikkeling van deze site over werk en studie voor mensen met chronische ziekten.  Enkele hulpmiddelen zijn o.a. een studietool, een arbeidsparticipatietool en een app die  te downloaden is in de Google Playstore (Android). (Zoek op ‘hoofdpijn en werk’).

“Je hoeft het niet alleen te doen”

 “Je hoeft het niet alleen te doen”, zegt Marjolijne Bol in het promotiefilmpje van het Adviespunt Werk. Deze gratis service van Hoofdpijnnet helpt leden die vastlopen in hun werk, ten gevolge van de chronische hoofdpijn. “Ik was al veel te ver in het proces, toen ik me realiseerde dat ik hulp nodig had”, aldus Marjolijne. Zij leerde onder meer de regie te nemen in gesprekken met werkgever en bedrijfsarts. De migraine is er nog, maar beheerst niet meer haar leven. Klik hier voor het filmpje over het Adviespunt. Maak er gebruik van!