vacature

NIEUWS: Vacature Coördinator communicatie & PR

Helaas is de reactietermijn voor deze vacature inmiddels verlopen.

Hoofdpijnnet zoekt, in verband met het vertrek van de huidige medewerker, een coördinator voor de voorlichtings- en PR-werkzaamheden van de organisatie (18 u/pw). Hoofdpijnnet (voorheen de Nederlandse Vereniging van Hoofdpijnpatiënten) is hét netwerk van en voor mensen met migraine, clusterhoofdpijn, chronisch dagelijkse hoofdpijn, spanningshoofdpijn en aangezichtspijn. Hoofdpijnnet zet zich actief in voor steun, erkenning en een betere zorg voor mensen met ernstige hoofdpijn. Dat doet zij samen met zorgprofessionals en andere organisaties, zoals bijvoorbeeld het Migrainefonds (in december 2015 opgericht door Hoofdpijnnet).

Functieomschrijving

Voor deze veelzijdige functie zoeken we een allround communicatieprofessional. Als coördinator communicatie & PR ben je de spin in het web en het schaap met de vijf poten binnen de vereniging. Daarnaast verricht je ook taken voor het Migrainefonds. Je houdt ervan om zelfstandig te werken en initiatieven te nemen. Hoofdpijnnet heeft onlangs een nieuw strategisch plan opgesteld. Jij bent, samen met het bestuurslid Communicatie, verantwoordelijk voor alle communicatie-activiteiten die hieruit voortvloeien. Daarnaast kun je ook op strategisch niveau meedenken en adviseren. Het optimaliseren van de dienstverlening, het vergroten van de naamsbekendheid en de werving en het behoud van leden zijn belangrijke speerpunten.

Plaats van de functie

Bij Hoofdpijnnet werken 2 parttime medewerkers. Daarnaast draait de organisatie geheel op vrijwilligers, zowel op bestuurlijk als uitvoerend niveau. Als coördinator communicatie & PR werk je samen met de officemanager. De werkzaamheden vinden voornamelijk plaats vanuit het bureau van de vereniging in Amersfoort.

Taken

– uitvoeren van het communicatie- en PR-beleid van Hoofdpijnnet;
– het (laten) schrijven en redigeren van teksten;
– het werven en aansturen van vrijwilligers (op het terrein van communicatie);
– het (laten) beheren van Facebook en twitter;
– contacten met de pers en woordvoering;
– initiëren en onderhouden van contact met stakeholders en samenwerkingspartners;
– het volgen van relevante trends en ontwikkelingen in de patiëntenzorg en communicatie.

Functie-eisen

Voor deze functie zoeken we:
– een kandidaat met minimaal HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur op basis van een afgeronde opleiding communicatie en ruime werkervaring;
– je werkt zelfstandig;
– je bent gemakkelijk in de omgang en resultaatgericht;
– je bent in staat om op een professionele en efficiënte manier zorg te dragen voor de uitvoering van de communicatiewerkzaamheden en beschikt tegelijkertijd over goede adviesvaardigheden;
– daar waar mogelijk laat je werkzaamheden door vrijwilligers uitvoeren. Jij coacht hen daarbij;
– je bent bekend met WordPress en het inzetten van social media;
– je bent creatief, stressbestendig en flexibel en hebt de capaciteit om meerdere zaken tegelijk op te pakken en snel te schakelen;
– je beheerst het Nederlands uitstekend in woord en geschrift en hebt een vlotte pen;
– ervaring in het werken met vrijwilligers en/of binnen de patiëntenzorg is een pré.

Wij bieden

– een afwisselende functie met veel ruimte voor eigen initiatief;
– de mogelijkheid om deels vanuit huis te werken;
– salaris volgens de CAO Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening, schaal 8;
– vooralsnog een aanstelling voor de duur van 1 jaar, met de intentie tot verlenging;
– het kantoor van Hoofdpijnnet is goed bereikbaar per OV en ligt op loopafstand van station Amersfoort;

Informatie

Heb je interesse in deze uitdagende en veelzijdige functie? Dan ontvangen wij graag vóór 28 maart je motivatie en cv. Je kunt deze mailen aan Peter Ytsma o.v.v. ‘sollicitatie’. De eerste gesprekken staan gepland voor dinsdag 4 april.
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Yvette Moerings, coördinator communicatie & PR, op telefoonnummer 06 – 340 256 29.