Wat wij doen

Hoofdpijnnet verbindt

Hoofdpijnnet brengt zorgprofessionals en/of mensen met hoofdpijn met elkaar in contact. Om kennis uit te wisselen en ervaringen te delen. We organiseren regelmatig informatieavonden samen met zorgprofessionals, zoals neurologen, huisartsen en apothekers.
Daarnaast organiseren we kleinschalige, interactieve, bijeenkomsten waarbij je ervaringen kunt uitwisselen met ‘lotgenoten’. Soms rondom een bepaald thema, bijvoorbeeld hoofdpijn en werk.
Wil je liever digitaal ervaringen en tips uitwisselen? Dat kan in de besloten Facebookgroepen:
– Migraine
Clusterhoofdpijn
Chronische hoofdpijn
Jongeren met hoofdpijn

Hoofdpijnnet informeert

Hoofdpijnnet is hét aanspreekpunt voor iedereen die met hoofdpijn wordt geconfronteerd. Wat voor soort hoofdpijn heb ik? Wat kan ik eraan doen? Hoe gaan anderen hier mee om?
Ons netwerk bestaat uit zorgprofessionals (artsen, neurologen, apothekers etc.) én ervaringsdeskundigen. Samen met hen geven we jou de beste informatie. Betrouwbaar en onafhankelijk. Bijvoorbeeld via ons magazine Hoofdzaken, dat door 5.500 leden wordt gelezen.
Via de media geven wij bekendheid aan de ernst van diverse vormen van hoofdpijn. En dat is hard nodig, want helaas bestaan er nog veel misverstanden over migraine, clusterhoofdpijn, chronisch dagelijkse hoofdpijn, spanningshoofdpijn en aangezichtspijn.

Hoofdpijnnet helpt

Wij weten uit eigen ervaring wat de impact kan zijn van hoofdpijn op je leven. Je staat er niet alleen voor. Hoofdpijnnet helpt je op diverse manieren. Je kunt je vragen stellen aan ervaringsdeskundigen via de Hoofdpijnlijn. Loop je vast in je werk? Dan kun je een beroep doen op Adviespunt Werk. En heb je behoefte aan een second opinion? Stel je vraag dan aan ons Medisch Advies College.

Hoofdpijnnet versterkt

Hoofdpijnnet is een actieve patiëntenorganisatie, met een groot netwerk. Dit betekent dat wij een serieuze gesprekspartner zijn voor zorgprofessionals. Wij werken mee aan diverse richtlijnen voor beter hoofdpijnzorg. Via contacten met de overheid zorgen wij ervoor dat specifieke geneesmiddelen in het vergoedingssysteem opgenomen worden en opgenomen blijven. Wij zijn aangesloten bij de Patiëntenfederatie Nederland en maken actief deel uit van de European Headache Alliance en de World Headache Alliance.