adviespunt werk hoofdzaken

Adviespunt Werk van Hoofdpijnnet helpt leden die vastlopen in hun werk. De adviseurs bieden een luisterend oor en geven tips en adviezen om met plezier aan het werk te blijven. In deze rubriek bespreekt een van de adviseurs een veelvoorkomende vraag. Deze keer: ‘Wat moet ik doen om op de lange termijn te kunnen functioneren?

Uit: Hoofdzaken #1, 2020
Door: Alex Schonewille

Suzanne (38) stuurt aan het Adviespunt Werk een e-mail waarin zij haar situatie uit de doeken doet. Sinds ongeveer een jaar heeft zij extreem veel last van migraine. Drie jaar geleden viel ze al langere tijd uit met burn-outklachten. Destijds heeft ze langzaam de uren opgeschaald naar de 24 uur van haar contract. Sindsdien zijn echter de hoofdpijnklachten, die bij de burn-out ook meespeelden, sterk verergerd. De situatie is nu dat zij minimaal wekelijks heftige aanvallen heeft met voortdurend dagelijkse hoofdpijn tussendoor. Hierdoor heeft zij zich onlangs weer ziek moeten melden. In de tijd dat Suzanne volledig ziek thuis was, waren de klachten veel minder maar nu zij weer uren aan het opbouwen is, merkt zij dat de hoofdpijn- en migraineklachten toenemen. De bedrijfsarts zit op de lijn van snel de uren verder opbouwen. Suzanne schrijft: ‘Ik weet niet wat voor mij het beste is om op de lange termijn te kunnen functioneren.’

De reactie

Suzanne kreeg van het Adviespunt Werk de volgende reactie: ‘Wat jij nu meemaakt, een combinatie van toegenomen migraine/hoofdpijn en een eerdere burn-out, is bepaald niet uniek. Veel mensen die ons bellen of mailen hebben een vergelijkbaar verhaal. Laat dat om te beginnen een troost zijn, zij het een schrale.

Wat te doen, is niet een even gemakkelijk te beantwoorden vraag. Dat hangt van de hele context af. Maar het belangrijkste antwoord is: blijf dicht bij jezelf, en daar aan voorafgaand: kom dicht bij jezelf! Wat wij daar mee bedoelen is dat je voortdurend goed bij jezelf nagaat wat je op enig moment qua belastbaarheid aankan, én wat niet. Dat dient, vinden wij van Adviespunt Werk, te allen tijde leidend te zijn in wat je qua werk en re-integratie doet. Dus: maak je belastbaarheid – van het moment – leidend. En ja, dat kan haaks staan op wat van je verwacht wordt in het kader van een met je bedrijfsarts en leidinggevende afgesproken opbouwschema. Maar was dat opbouwschema ook in goed overleg met jou afgesproken? Of was dat eigenlijk min of meer opgelegd? Zo’n schema heeft meer kans van slagen als jij daar zelf ook vertrouwen in hebt. En vandaar ook het advies ‘kom dicht bij jezelf’. Ga om dat te doen goed bij jezelf na wat je qua werk denkt aan te kunnen, zowel nu als voor de langere termijn. Dé te beantwoorden beginvraag in dit kader is: Hoeveel tijd, dagen per maand, uren per week, lever je over langere tijd (maanden) gemiddeld genomen sowieso in, omdat je welbeschouwd volledig uitgeschakeld bent? Die tijd kun je dus niet werken.’

Aan het roer

‘Een andere belangrijke vraag is hoe jij je werk op langere termijn zelf ziet. En hoe ga je om met de balans werk-privé, want de tijd die je belastbaar beschikbaar bent, wil je vast niet compleet aan werk besteden. Door op zoek te gaan naar de antwoorden op deze vragen en vervolgens stelling te nemen voor wat jíj aankan en wat jíj wil, zorg je ervoor dat je geen speelbal wordt van de situatie. Je zorgt dat je zelf aan het roer blijft, of weer komt, van je eigen (werk)leven. Regie houden of weer krijgen, is waar je naar toe moet. Maar dat is echter lang niet makkelijk. En in de situatie nu, dat je erger ziek bent en weinig energie over hebt, is dat zelfs supermoeilijk! Hoe dat dan toch te regelen? Door het niet alleen te willen doen. Zorg dat je sociale steun hebt en doe daar ook beroep op. En regel zo mogelijk professionele hulp en begeleiding. Zoals je nu ook contact opneemt met Adviespunt Werk. Bel ons dus ook zeker hierna, als je nog vragen hebt, of als je meer wilt weten over hoe om te gaan met de concrete situatie nu, qua urenopbouw en de bedrijfsarts.’ (Na de mailwisseling was er ook nog telefonisch contact tussen het Adviespunt Werk en Suzanne.)

Alex Schonewille is loopbaan- en reïntegratiecoach voor mensen met chronische aandoeningen. Hij is als ervaringsdeskundige een van de drie adviseurs van Adviespunt Werk van Hoofdpijnnet. Zijn collega’s zijn Helma Sanders en Mai Eijkmans. 
Heb je zelf een vraag voor Adviespunt Werk die je in deze rubriek behandeld wil zien? Stuur die naar werk@hoofdpijn.nl.

Meer informatie over Adviespunt Werk op internet: allesoverhoofdpijn.nl/onze-diensten/adviespunt-werk