Versterk jij ons team?

Hoofdpijnnet draait bijna geheel op vrijwilligers. Vind je het leuk om ook actief te worden voor Hoofdpijnnet? Zie hieronder enkele mogelijkheden. Voor een oriënterend gesprek nemen we graag contact met je op (zie het contactformulier onderaan deze pagina).


Werkgroepen

Vind je het belangrijk dat leden elkaar ontmoeten en dat de vereniging goed op de hoogte blijft van de nieuwste ontwikkelingen?

Hoofdpijnnet heeft diverse werkgroepen. De werkgroep communicatie houdt de laatste ontwikkelingen in de gaten en is met name actief op social media. De werkgroep aangezichtspijn organiseert ieder jaar een landelijke dag. Door het land verspreid zijn vrijwilligers die zich inzetten voor bijeenkomsten bij ziekenhuizen of bibliotheken. Wil je meer weten over de werkgroep jongeren? Lees hier meer.

Ik wil helpen bij een werkgroep


Bijeenkomsten en online meetings

Vind je het belangrijk om lotgenoten bij elkaar te brengen en het uitwisselen van ervaringen en tips over leven met hoofdpijn te stimuleren?

Hoofdpijnnet organiseert regelmatig informatieavonden in samenwerking met zorgprofessionals. Vaak vinden deze plaats in een regionaal ziekenhuis, in samenwerking met een arts, neuroloog of andere zorgverlener. Daarnaast organiseren we ook kleinere, interactieve sessies rondom een specifiek thema, waarbij vaak ruim de tijd is voor onderlinge ontmoeting.

Ook organiseert Hoofdpijnnet online meetings. In een klein groepje praten we via Zoom over allerlei thema’s rondom leven met ernstige hoofdpijn, bijvoorbeeld werk, gezin en sociale steun.

Als vrijwilliger bij bijeenkomsten of online meetings draag je ideeën aan, benader je sprekers en help je bij de organisatie.

Lonneke is all-round vrijwilliger bij Hoofdpijnnet. Ze is al vanaf het begin betrokken bij de online meetings, beheert de besloten Facebookgroepen en zit in de redactie van Hoofdzaken: “Het meest trots ben ik op, wat ik toch wel mijn kindje mag noemen, de online meetings voor lotgenoten. Sinds juni 2020 organiseren we om de week een online bijeenkomst waarbij lotgenoten met elkaar kunnen praten over allerlei uiteenlopende onderwerpen die met migraine en hoofdpijn te maken hebben. Ze worden, omdat het zo iets laagdrempeligs is, steeds beter bezocht en het doet me altijd enorm goed om te horen dat mensen het als heel erg prettig ervaren om met gelijkgestemden over hun aandoening te praten. Wij snappen elkaar volledig! Wat ik als vrijwilliger breng is vooral een goede dosis positiviteit. En ik maak me er hard voor om mensen te prikkelen om vooral ook naar hun leefstijl, werk en mindset te kijken en op die manier hun leven om de hoofdpijn heen te bouwen. Ik vind het fijn om op deze manier iets bij te dragen en mensen bij te staan die nog midden in de zoektocht naar verlichting zitten.

Ik wil helpen met het organiseren van bijeenkomsten


Klankbordgroep

Vind je het leuk mee te denken over nieuwe ontwikkelingen en je eigen mening te geven?

Enkele keren per jaar zit een aantal leden van Hoofdpijnnet met elkaar aan tafel. Het gesprek gaat altijd twee kanten op. De leden vertellen wat zij belangrijk vinden en nodig hebben. De vereniging toetst haar ideeën en projecten. Bij de uitvoering kunnen vrijwilligers een rol spelen. Zo werken we samen aan een sterke vereniging.

Tessa Cornelissen is als vrijwilliger betrokken bij de klankbordgroep: ‘Ik voel me echt gehoord in de klankbordgroep. Het geeft me positieve energie zo mijn steentje bij te dragen voor onze vereniging.’

Ik wil meedoen met de klankbordgroep


Redactie

Ben je nieuwsgierig, heb je een vlotte pen en werk je graag binnen een klein team?

Vier keer per jaar verschijnt het ledenmagazine Hoofdzaken. De redactie bestaat uit vrijwilligers die vanuit hun opleiding of professie raakvlak hebben met communicatie. Ze gaan ook op pad voor interviews.

Rita Schriemer maakt als vrijwilliger deel uit van de redactie van Hoofdzaken: “Als redacteur kom ik met allerlei mensen in aanraking, zowel patiënten als artsen. Fascinerend!”

Ik wil helpen met het ledenmagazine Hoofdzaken


Website, nieuwsbrief en social media

Heb je verstand van communicatie, ben je handig met social media of weet je alles van websites?

Een klein groepje vrijwilligers werkt met veel enthousiasme samen aan de communicatie van Hoofdpijnnet. Zij zorgen voor de berichtgeving via social media, de digitale nieuwsbrief, website en magazine. Samen met de coördinator communicatie  stemmen zij alle nieuwsuitingen op elkaar af.

Linda is als vrijwilliger betrokken bij de maandelijkse nieuwsbrief en de website: “Werken als vrijwilliger voor Hoofdpijnnet geeft me voldoening om iets te kunnen betekenen voor lotgenoten. Na jaren van frustratie heb ik de migraines volledig geaccepteerd en vind ik het op een bepaald niveau niet eens erg meer dat ik het heb. Ik leer m’n lichaam steeds beter kennen en weet steeds beter om te gaan met de aanvallen. Door middel van homeopathie, gezonde voeding en een combi van hardlopen en yoga houd ik de migraine zoveel mogelijk onder controle. Medicijnen slik ik helemaal niet. Graag wil ik mensen inspireren op een positieve manier om te gaan met de verschrikkelijke onberekenbaarheid van migraine aanvallen. Ik vind het belangrijk dat er meer bekendheid komt over de relatie tussen migraine en gezonde leefstijl. Mooi om als vrijwilliger bij Hoofdpijnnet hieraan te kunnen bijdragen.”

Ik wil helpen met de website, de nieuwsbrief of social media


Word vrijwilliger

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hoofdpijnnet beschikt over een vrijwilligersbeleid, een gedragscode en geeft, afhankelijk van de omvang van iemands inzet, een vrijwilligersvergoeding. Reiskosten kunnen gedeclareerd worden.