Jongeren en ernstige hoofdpijn

Ongeveer 250.000 kinderen en jongeren in Nederland hebben last van ernstige hoofdpijnklachten. Voor een deel komen hun problemen en vragen overeen met die van oudere hoofdpijnpatiënten, maar toch krijgen ze ook met specifieke uitdagingen te maken. Denk bijvoorbeeld aan school en studie. Lessen of colleges volgen kan lastig zijn, net als het maken van toetsen of examens. Ook het meekomen in het scholieren-of studentenleven kan een opgave zijn. Hoe ga je hier het beste mee om? 

Hoofdpijn & school

Ervaar je op school of tijdens je studie problemen door je hoofdpijnklachten, dan is het tijd om aan de bel te trekken. Er is veel mogelijk, van aangepaste lesrooster tot aan meer tijd voor examens, maar het is belangrijk dat je hier zelf een actieve rol bij inneemt. Hoe pak je dit het beste aan? Wie kan je erbij helpen en welke rechten heb je?

Lees meer


Hoofdpijn & studie

Heb je vaak ernstige hoofdpijnklachten, dan kan dit een zware wissel trekken op je studieloopbaan. Wat kun je zelf doen? Welke oplossingen zijn er?

Lees meer


Hoofdpijn & ouders

Heeft je kind last van ernstige hoofdpijnklachten, dan zit je als ouder waarschijnlijk met allerlei vragen. Hoe kun je kind zo goed mogelijk ondersteunen?

Lees meer


Ervaringsverhalen

Lees hoe andere jongeren met hun ernstige hoofdpijnklachten omgaan, hoe zij dit doen op school en tijdens hun studie, welke effect dit heeft op vriendschap en liefde en welke tips zij andere jongeren zouden geven.

Lees meer

Werkgroep  YOUNG Hoofdpijnnet

De werkgroep YOUNG Hoofdpijnnet bestaat uit jongeren met ernstige hoofdpijn die hun ervaringen delen en andere jongeren met ernstige hoofdpijnklachten willen helpen.  Volg ons op Facebook en Instagram.