Adviespunt Werk

‘Hoe combineer ik hoofdpijn met werk?’

Hoofdpijn en werk: het kan een lastige combinatie zijn. Onbegrip bij je collega’s, je leidinggevende die je onlangs liet weten dat het ‘zo niet langer kan’. Je meldt je steeds vaker ziek of neemt vakantiedagen op zodat het niet te veel opvalt dat je eigenlijk ziek thuis bent. Trek aan de bel als je jezelf vragen gaat stellen zoals:

Hoe ga ik dit volhouden? Wat vertel ik over mijn ziekte en aan wie? Wat doe ik als ze me niet begrijpen? Zit ik nog wel op de goede plek? Willen ze me hier weg hebben?

Voorkom dat de problemen zich opstapelen en zoek tijdig hulp. Bijvoorbeeld bij ons Adviespunt Werk.


Wat is het Adviespunt Werk?

Adviespunt Werk is een gratis service van Hoofdpijnnet en helpt leden die vanwege chronische hoofdpijn vastlopen in hun werk. Wij bieden niet alleen een luisterend oor, maar helpen je met concrete tips en adviezen om met plezier aan het werk te blijven.


Wat kan het Adviespunt Werk voor jou doen?

Bij het Adviespunt Werk weten wij dat werken met ernstige hoofdpijn soms ingewikkeld is. Naast onze eigen ervaring, weten wij ook wat er moet gebeuren in geval van regelmatig of langdurig ziekteverzuim, welke stappen dan gezet moeten worden en wie daarin welke rol in heeft. Samen met jou zoeken we naar de best mogelijke oplossing in jouw werksituatie. We kunnen je onder andere bieden:

• 1 gratis adviesgesprek op locatie
• Overzicht van handige tools en hulpmiddelen
• Tips en advies: bellen of mailen met een korte vraag kan altijd


Hoe kun je ons bereiken?

Stuur een e-mail naar: werk@hoofdpijnnet.nl. Je vraag wordt binnen twee werkdagen beantwoord. Of neem rechtstreeks contact op met één van onze adviseurs.

alex adviespunt werkAlex Schonewille

Samen met Edith van Rijn nam Alex in 2006 het initiatief voor de oprichting van het Adviespunt Werk van Hoofdpijnnet. Alex is ervaringsdeskundig op het gebied van migraine en werkzaam als loopbaan- en re-integratiecoach voor mensen met chronische aandoeningen. Hij is aangesloten bij NOLOC, de beroepsvereniging voor loopbaanprofessionals. “Ik vind het tegelijkertijd bijzonder én geweldig om elke keer weer te merken hoezeer mensen met één telefoontje of enkele mailcontacten al zijn geholpen.”

E-mail: alex@hoofdpijnnet.nl
Tel.: 06 – 14 68 92 65
LinkedIn: Alex Schonewille


Helma Sanders

Helma raakte mede door migraine haar laatste baan kwijt. Met hulp en ondersteuning, onder andere van Adviespunt Werk, maakte zij de juiste keuzes en wist zij haar loopbaan weer op te pakken. Inmiddels is zij (loopbaan) coach. Zij wil haar ervaring en kennis graag gebruiken om anderen te helpen: “Voor mensen met ernstige en vaak chronische hoofdpijn is het van belang dat zij contact met ons opnemen voordat zij verstrikt raken in een kluwen van emoties en problemen. Hierdoor kan veel leed voorkomen worden. En dat is precies de reden waarom ik mij graag voor het Adviespunt wil inzetten.”

E-mail: helma@hoofdpijnnet.nl
Tel: 06-22353250
LinkedIn: Helma Sanders

mai adviespunt werkMai Eijkmans

Als ergotherapeut en coach heeft Mai jarenlange ervaring in de begeleiding van werknemers bij preventie, verzuim en herstel. Als iemand die al dertig jaar migraine heeft, weet zij wat hoofdpijn kan betekenen voor je functioneren op het werk: “Ernstige hoofdpijn is vaak te complex om in je eentje op te lossen en vaak is er meer mogelijk dan je zelf kunt bedenken. Het is belangrijk dat je weer zo veel mogelijk regie gaat vinden over je situatie.”

E-mail: werk@hoofdpijnnet.nl
Tel: 06-26812453
LinkedIn: Mai Eijkmans