Adviespunt Werk

‘Hoe combineer ik hoofdpijn met werk?’

Heb je problemen op je werk door je migraine of een andere vorm van ernstige hoofdpijn, bijvoorbeeld doordat je je regelmatig ziek moet melden? De medewerkers van Adviespunt Werk bieden een luisterend oor en helpen je met concrete tips en adviezen om met plezier aan het werk te blijven.


Wat is het Adviespunt Werk?

Hoofdpijn en werk: het kan een lastige combinatie zijn. Onbegrip bij jouw collega’s, jouw leidinggevende die je onlangs liet weten dat het ‘zo niet langer kan’. Maar gelukkig is er het Adviespunt Werk. Deze gratis service van Hoofdpijnnet helpt leden die vastlopen in hun werk, ten gevolge van de chronische hoofdpijn.


Wat kan het Adviespunt Werk voor jou doen?

Voor al je vragen over en voor deskundig advies op het gebied van hoofdpijn en werk, kun je als lid van Hoofdpijnnet terecht bij het Adviespunt Werk. We kunnen je onder andere bieden:

  • Persoonlijk adviesgesprek: 1 gratis gesprek per lid
  • Tips en advies: bellen of mailen kan altijd

Hoe kun je ons bereiken?

De adviseurs van het Adviespunt Werk zijn:

edith adviespunt werkEdith van Rijn
Als mindfulness-coach en ervaringsdeskundige op het gebied van migraine en clusterhoofdpijn heeft Edith van Rijn, samen met Alex Schonewille, het Adviespunt Werk vormgegeven. “Heel vaak kunnen we mensen in één telefoontje weer op weg helpen. Soms is er meer nodig en starten we een coaching traject met als doel beter te leren omgaan met klachten en beperkingen. Of een loopbaan- en/of re-integratie traject dat in de meeste gevallen betaald wordt door de werkgever.”

E-mail: werk@hoofdpijnnet.nl
Tel.: 06 – 51 02 09 88

 

alex adviespunt werkAlex Schonewille
Alex Schonewille (1968) begeleidt mensen met ernstige hoofdpijn bij het vinden of behouden van werk. Bij KopWerk adviseert hij mensen die door  hoofdpijnklachten zijn uitgevallen of dreigen uit te vallen. Hij heeft jarenlange ervaring in loopbaanbegeleiding en re-integratie en is Noloc Erkend Loopbaanprofessional, en bovendien is hij zelf ook migrainepatiënt. Met Edith van Rijn nam hij in 2006 het initiatief voor de oprichting van Adviespunt Werk, onderdeel van de Nederlandse Vereniging van Hoofdpijnpatiënten. “Bij ziekte is er vaak onbegrip tussen werkgever en werknemer. Het geeft mij altijd veel voldoening om de brug te slaan tussen beide partijen.”

E-mail: alex@hoofdpijnnet.nl
Tel.: 06 – 14 68 92 65


“Je hoeft het niet alleen te doen”

Migrainepatiënt Marjolijne Bol over Adviespunt Werk: ‘Ik was al veel te ver in het proces, toen ik me realiseerde dat ik hulp nodig had’. Ze leerde onder meer de regie te nemen in gesprekken met werkgever en bedrijfsarts. De migraine is er nog, maar beheerst niet meer haar leven.  Klik hier voor het filmpje over het Adviespunt. Maak er gebruik van!


Handige tools

Hoofdpijnnet was betrokken bji de ontwikkeling van diverse handige tools op het gebied van hoofdpijn of chronische pijn en werk.

Ga naar de tools