Word lid van Hoofdpijnnet en ontvang het ledenmagazine Hoofdzaken 4x per jaar

Hoofdzaken is het ledenmagazine van Hoofdpijnnet dat vier keer per jaar verschijnt.

HZ2021_01_CoverHoofdzaken #1, 2021

Wel of geen kinderen?
Hoe beïnvloedt ernstige hoofdpijn een kinderwens? Vier mensen met chronische hoofdpijn/migraine vertellen in het nieuwe nummer van Hoofdzaken over hun keuze om wel of geen kinderen te krijgen. ‘In mijn relatie is het een gevoelig onderwerp.’

App helpt bij detoxen
Afkicken van je hoofdpijnmedicijnen, omdat je er teveel slikt, is een zwaar traject. Er is nu extra ondersteuning via de detox-app op je telefoon of tablet naar een idee van de Vereniging van Hoofdpijncentra (VNHC). Wat is de kracht van dit nieuwe digitale detox-hulpmiddel?

Sportgel als wondermiddel?
Is de magnesium-kaliumgel die sporters gebruiken voor hun spieren het wondermiddel voor mensen met migraine? Volgens de zussen Lida en Anne wel. Beide migrainepatiënten ervaren dat het gebruik van de gel uit een tubetje bij een opkomende aanval genoeg is om hun migraine te beteugelen.

Participatie opgetuigd
Laat patiënten actief meepraten en -denken over het verbeteren van de zorg. Door hun specifieke ervaringsdeskundigheid te benutten kom je een stap verder. Hoofdpijnnet gaat daarom patiëntenpanels opzetten. Coördinator Domino Determann maakt als vrijwilliger alvast de geesten rijp.

Dit en meer in het nieuwe ledenmagazine. Benieuwd naar Hoofdzaken? Word lid van Hoofdpijnnet en ontvang het blad vier keer per jaar.

Word lid

hoofdzaken

Hoofdzaken #4, 2020

De leden van Hoofdpijnnet hebben ieder een eigen verhaal over het leven met een (ernstige) vorm van hoofdpijn of aangezichtspijn. In de rubriek WIE? In Hoofdzaken laten we een van hen aan het woord aan de hand van tien vragen. Deze keer komt de 39-jarige Marloes van Meel (coverfoto) aan het woord, die vanwege haar migraine een ander leven moet leiden dan zij zou willen. ‘Vanwege mijn hoog-sensitiviteit en migraine kan ik sneller overprikkeld raken. Tegelijkertijd houd ik juist ook weer van prikkels.’ Balans zoeken is dus voor Marloes essentieel.

MOH

Verder in het decembermagazine aandacht voor hoofdpijn en afkicken. Farmakunde student Marjolein Rood deed met hulp van Hoofdpijnnet onderzoek naar wat
medicatieovergebruikshoofdpijn of MOH wordt genoemd. Hoofdpijn dus doordat je te veel medicijnen slikt. Marjolein zocht antwoord op de vraag waarom MOH-patiënten dat doen, en niet zo gauw (willen) afkicken. Twee mensen die zij interviewde voor haar research delen oprecht hun verhaal in Hoofdzaken.

Verlossende neurostimulatie

Pieter Lucas uit Weert heeft al zes jaar chronische clusterhoofdpijn. Voor de behandeling van deze helse aandoening zocht de 34-jarige Pieter zijn heil in neurostimulatie. De weg die hij aflegde ging over hobbels, maar leidde wel naar ‘verlossing’. In het ledenmagazine een verslag in bijzonder beeld en tekst.

Samen Beslissen

Werk en ernstige hoofdpijn vormen geen gemakkelijke combinatie, en al helemaal niet als je de klachten onder de mat schuift op je werk en in de spreekkamer van de behandelaar. Eerder aan de bel trekken kan juist bijdragen aan het verbeteren van de eigen situatie en de kwaliteit van leven. Het project ‘Samen beslissen over passend werk’ dat Hoofdpijnnet en de hoofdpijncentra ontwikkelen, gaat daarbij helpen.

Benieuwd naar dit nummer? Download deze editie gratis!

DOWNLOAD HIER
magazine hoofdzaken hoofdpijnnet
migraine hoofdpijn in de media

Hoofdpijnnet streeft naar meer bekendheid en erkenning voor mensen met ernstige hoofdpijnklachten. De afgelopen tijd besteedden verschillende media aandacht aan migraine en andere hoofdpijn. 21 maart 2021: Gerriëtte Schreurs (49) heeft familiaire hemiplegische migraine. Dat is een zeldzame en erfelijke vorm van migraine, waarbij tijdens een aanval naast extreme hoofdpijn ook halfzijdige verlamming optreedt. ‘M’n […]

samen beslissen over passend werk

Als je jezelf goed voelt op je werk, heeft dat een positieve invloed op je gezondheid. In dat licht start in de loop van april 2021 de pilot van het project ‘Samen beslissen over passend werk’. Hoofdpijnnet, de adviseurs van Adviespunt Werk en drie hoofdpijncentra trekken hierin samen op. Uit: Hoofdzaken #1, 2021Door: Caspar van […]

Adviespunt Werk van Hoofdpijnnet helpt leden die vastlopen in hun werk. De adviseurs bieden een luisterend oor en geven tips en adviezen om met plezier aan het werk te blijven. In deze rubriek bespreekt een van de adviseurs een vraag. Deze keer het vervolg van de reactie op de vraag: ‘Wanneer ik mij door hoofdpijn […]