Word lid van Hoofdpijnnet en ontvang het ledenmagazine Hoofdzaken 4x per jaar

Hoofdzaken is het ledenmagazine van Hoofdpijnnet dat vier keer per jaar verschijnt.

HZ2022_01_CoverHoofdzaken #1, 2022

Verschijnt op 25 maart 2022

Intimiteit en pijn
Relatie- en pleziercoach Rosa Kelly geeft tips hoe chronische pijn en intimiteit toch kunnen samengaan. Zelf heeft zij clusterhoofdpijn en SUNCT. Ook haar relatie stond vroeger onder druk. ‘Mijn man probeerde mij op alle mogelijke manieren te troosten en te ondersteunen. Als hij fysiek contact zocht, door bijvoorbeeld te knuffelen, had ik daar geen behoefte aan. Zo groeiden we steeds verder uit elkaar.’ Therapie voorkwam erger.

Aangezichtspijn
Iemand met beginnende aangezichtspijn krijgt te horen dat er op de MRI niets te zien is dat wijst op typische aangezichtspijn. In veel gevallen een verkeerde diagnose omdat de scan dan niet goed is geïnterpreteerd. ‘Wij hebben daarom een sterke voorkeur voor een diagnose op basis van symptomen. De MRI zou alleen mogen dienen voor het uitsluiten van andere pijnoorzaken’, zegt Daphne Blonk van de werkgroep Aangezichtspijn in een interview.

Digitaal spreekuur
Door de coronapandemie zijn er veel meer telefonische en videoconsulten tussen behandelaars en patiënten, onder wie ook mensen met hoofdpijn. In het dunbevolkte Noorwegen is wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de voor- en nadelen van dit spreekuur-op-afstand bij hoofdpijnpatiënten. Horen we hier toekomstmuziek?

Medicijnwissel
Waarom krijg je ineens van de apotheek een ander merk medicijn overhandigd? En wat kun je ertegen doen als je het er niet mee eens bent, bijvoorbeeld omdat het andere merk ineens bijwerkingen geeft? Zes vragen én antwoorden over ‘niet-medische geneesmiddelsubstitutie’.

Bas Kwakmans Flankhond
Een overvloed aan pijnlijke beelden. Dat is het meest opvallende aan de stijl van schrijver en migraineur Bas Kwakman in diens boek ‘Flankhond’. En precies dàt maakt zijn hoofdpijngeschiedenis onthutsend, stelt recensent Dick de Scally vast.

Dit en meer in het nieuwe ledenmagazine. Benieuwd naar Hoofdzaken? Word lid van Hoofdpijnnet en ontvang het blad vier keer per jaar.

Word lid
magazine hoofdzaken hoofdpijnnet
reizen en vakantie met migraine of clusterhoofdpijn

Geen chateau Migraine, wel vitamine V Vakantie & hoofdpijnklachten: het is geen makkelijke combinatie. Maar onmogelijk is het zeker niet. We vroegen twee gespecialiseerde hoofdpijnverpleegkundigen, Ellen Askes van het Tergooi Ziekenhuis en Jennifer Trouerbach-Kraan van het LUMC, naar ‘tips en tricks’ voor mensen met migraine en clusterhoofdpijn. Volgens hen hoeft je vakantie niet verziekt te […]

samen beslissen over passend werk

Als je jezelf goed voelt op je werk, heeft dat een positieve invloed op je gezondheid. In dat licht start in de loop van april 2021 de pilot van het project ‘Samen beslissen over passend werk’. Hoofdpijnnet, de adviseurs van Adviespunt Werk en drie hoofdpijncentra trekken hierin samen op. Uit: Hoofdzaken #1, 2021Door: Caspar van […]

huisarts laura navarro

Ongeveer 120.000 mensen per jaar krijgen de diagnose migraine via hun huisarts. Laura Navarro (36) is waarnemend huisarts in Zuid-Limburg en docent in het Geneeskunde Skillslab van de Universiteit Maastricht. Hoe gaat zij om met hoofdpijn en migraine op haar spreekuur? Uit Hoofdzaken #3, 2020 Door: Marianne Eggink ‘Soms komt iemand langs voor een andere […]