Word lid van Hoofdpijnnet en ontvang het ledenmagazine Hoofdzaken 4x per jaar

Hoofdzaken is het ledenmagazine van Hoofdpijnnet dat vier keer per jaar verschijnt.

Hoofdzaken #2, 2021

hoofdzaken 2 2021

Wat te doen met ongevraagd advies?
‘Je moet geen kaas eten. Plaats je bed diagonaal in het midden van je slaapkamer. Neem twee paracetamol bij het ontbijt. Het zit allemaal tussen je oren.’ Zo zijn er nog legio ongevraagde adviezen van mensen die weten dat je chronische hoofpijn of migraine hebt. Hoe reageer je op deze raad die geen raad is? In het nieuwe nummer van Hoofdzaken geeft sociaal psycholoog en journalist Beatrijs Ritsema antwoord. Zij is een kenner op het gebied van ‘correct gedrag en andere levensdilemma’s’.

Kaakklachten door triptanen
Net als andere medicijnen kunnen ook triptanen bijwerkingen geven. Een daarvan is kaakklachten, noteerde bijwerkingencentrum Lareb. Opmerkelijk omdat problemen met de kaak niet specifiek als mogelijke bijwerking worden genoemd in de bijsluiter.

Guus Beute bergt het mes op
Bij aangezichtspijn treedt kortsluiting in de zenuw op door iets wat er niet hoort, bijvoorbeeld een tumor, een ontsteking of een bloedvat dat tegen de zenuwwortel ligt te kloppen. Een operatie kan helpen. Neurochirurg Guus Beute legt het nog een keer uit voordat hij met pensioen gaat.

Supplementen onder de loep
Voedingsstoffen en voedingssupplementen vallen meer dan vroeger in de smaak van mensen die hun hoofdpijn of migraine willen beteugelen. Doen zij daar goed aan? Een groep hoofdpijnneurologen heeft op een rij gezet wat de zin en onzin is van de meest gebruikte supplementen bij de hersenziekte.

Heeft die ook migraine?
Ook filmsterren, zangers, politici, schrijvers, profvoetballers en anderen die enig aanzien of bekendheid genieten in binnen- en/of buitenland kennen de impact van migraine. In een nieuwe serie pikken we er steeds eentje uit die van de migrainelast geen geheim maakt. De primeur is voor actrice Whoopi Goldberg.

Dit en meer in het nieuwe ledenmagazine. Benieuwd naar Hoofdzaken? Word lid van Hoofdpijnnet en ontvang het blad vier keer per jaar.

Word lid
magazine hoofdzaken hoofdpijnnet
reizen en vakantie met migraine of clusterhoofdpijn

Geen chateau Migraine, wel vitamine V Vakantie & hoofdpijnklachten: het is geen makkelijke combinatie. Maar onmogelijk is het zeker niet. We vroegen twee gespecialiseerde hoofdpijnverpleegkundigen, Ellen Askes van het Tergooi Ziekenhuis en Jennifer Trouerbach-Kraan van het LUMC, naar ‘tips en tricks’ voor mensen met migraine en clusterhoofdpijn. Volgens hen hoeft je vakantie niet verziekt te […]

samen beslissen over passend werk

Als je jezelf goed voelt op je werk, heeft dat een positieve invloed op je gezondheid. In dat licht start in de loop van april 2021 de pilot van het project ‘Samen beslissen over passend werk’. Hoofdpijnnet, de adviseurs van Adviespunt Werk en drie hoofdpijncentra trekken hierin samen op. Uit: Hoofdzaken #1, 2021Door: Caspar van […]

Adviespunt Werk van Hoofdpijnnet helpt leden die vastlopen in hun werk. De adviseurs bieden een luisterend oor en geven tips en adviezen om met plezier aan het werk te blijven. In deze rubriek bespreekt een van de adviseurs een vraag. Deze keer het vervolg van de reactie op de vraag: ‘Wanneer ik mij door hoofdpijn […]