Medicijnen tegen aangezichtspijn

Het spreekt voor zich dat de behandeling verschilt per vorm van aangezichtspijn. In sommige gevallen is medicatie zinvol, in andere gevallen kan een operatie of een andere ingreep verlichting bieden. Ook het soort specialist waarnaar je doorverwezen kunt worden, verschilt per vorm. Je kunt meer lezen over de verschillende vormen van aangezichtspijn in de patiëntenversie van de Richtlijn Aangezichtspijn.

Binnen Hoofdpijnnet is een speciale werkgroep Aangezichtspijn actief. Deze werkgroep heeft een eigen website waar je de informatie uit de richtlijn ook kunt raadplegen. De werkgroep organiseert elk jaar in oktober een informatiedag, met onder andere lezingen over aangezichtspijn en de mogelijkheid om andere mensen met aangezichtspijn te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen.

De ervaring van Henk (45 jaar)

Zo ben ik ziek, zo spring ik weer op de fiets

Op twaalfjarige leeftijd kreeg ik mijn eerste migraineaanval. Hoofdpijn bleef voor mij een vervelende spelbreker, die juist op hoogtijdagen de pret kwam bederven. Op de middelbare school meldde ik me regelmatig ziek en fietste dan halverwege de dag met een bonkend hoofd huiswaarts. Toen ik zestien was, had ik een aanval die drie dagen voortduurde. Ik was bang dat het nooit zou ophouden…

Waarmee kan Hoofdpijnnet je helpen?

HOOFDPIJNLIJN

Voor persoonlijk advies, bel 0900-2020590 (€ 0,25 p/m). Bereikbaar op maandag, woensdag en vrijdag van
10.00 – 12.00 uur.

Doe je mee?

Steun ons werk voor € 25,- per jaar (vaak vergoed door je zorgverzekeraar) en ontvang onder andere 4 x per jaar het magazine Hoofdzaken.