Onze werkgroepen en (regio) vrijwilligers

Binnen Hoofdpijnnet zijn verschillende werkgroepen en (regio) vrijwilligers actief.

Heb je specifieke vragen over clusterhoofdpijn, aangezichtspijn, chronisch dagelijkse hoofdpijn of hoofdpijn bij kinderen/jongeren, stuur dan een mailtje naar één van de werkgroepen.

Werkgroep Clusterhoofdpijn
Contactpersoon: Richard Posthuma richard.posthuma@sap.com

Werkgroep Aangezichtspijn
Contactpersoon: Ed van Sonsbeek ef.vansonsbeek@ziggo.nl

Werkgroep Chronisch Dagelijke Hoofdpijn

Contactpersoon: Alie Blom-Koopmans, blom.koopmans@gmail.com

Werkgroep Jongeren
Contactpersoon: Esther Visser, jongeren@hoofdpijnnet.nl

Regio-vrijwilligers
Hoofdpijnnet organiseert regelmatig informatieavonden in samenwerking met zorgprofessionals. Tijdens zo’n avond kun je bijvoorbeeld al je vragen over hoofdpijn stellen aan een arts of neuroloog. Daarnaast organiseren we ook kleinere, interactieve sessies, waarbij je mensen kunt ontmoeten zoals jij. Vaak helpt het om tips en ervaringen uit te wisselen. Al deze bijeenkomsten organiseren we met een team enthousiaste regio-vrijwilligers.

Heb je zelf een idee voor een thema bij jou in de buurt? Neem dan contact op met Esther Visser en zij brengt je in contact met vrijwilligers in de regio. Klik hier om te zien wat nu op de agenda staat.

Kom je niet eraan toe naar een bijeenkomst te gaan, maar wil je wel iemand spreken bij jou in de buurt? Naast de Hoofdpijnlijn zijn er in enkele regio’s ook vrijwilligers die vragen willen beantwoorden over chronische hoofdpijn. Voor de provincies Noord Holland, Zeeland, Noord Brabant en Limburg zijn dat:

Noord-Holland: Thea van Andel, thea.vanandel@hotmail.com
Zeeland: mevr. C. de Laeter, cm.delaeter@planet.nl
Brabant-Oost: mevr. M. Tielemans, mewgtielemans@hetnet.nl
Limburg: Mevr. W. Adriaans, rmwadriaans@home.nl

Willy

Willie stelt zich voor

“Als contactpersoon voor de regio Limburg help ik de mensen met het beantwoorden van diverse vragen die hoofdpijn gerelateerd zijn. Afhankelijk van vraag of onderwerp, verwijs ik ze door naar onze website, attendeer ze op bijeenkomsten, geef op hoofdlijnen uitleg over de diverse vormen van hoofdpijn of medicatie (maar verwijs ze dan ook altijd door naar hun huisarts voor meer persoonsgerichte informatie). En soms bied ik ook alleen maar een luisterend oor. Zelf heb ik al meer dan 25 jaar heel veel last van migraine. Ik werk fulltime en dan kan dat heel vervelend zijn. Maar gelukkig heb ik een werkgever en collega’s die hiervoor veel begrip hebben. En door mijn beroep is het gelukkig heel goed mogelijk om de uren die ik uitval als gevolg van een aanval op een ander moment (bijv. in het weekend) weer in te halen. Zodat per saldo het werk niet blijft liggen. En dat geeft mij dan weer rust, een goed gevoel.

In mijn vrije tijd houd ik van het maken van buitenlandse reizen met oldtimers, het oplossen van cryptogrammen en het lezen van detectives”.

Willy
Gerard

Gerard stelt zich voor

“Als vrijwilliger werk ik al vele jaren mee om mensen met hoofdpijn betere informatie en ondersteuning te bieden. Dat doe ik onder andere als redacteur voor de website van Hoofdpijnnet. Daarnaast ga ik op pad om informatie te geven en ook om naar mensen te luisteren. Hoofdpijnnet heeft mij de afgelopen jaren veel wijzer gemaakt over mijn eigen ernstige hoofdpijn (migraine). Graag help ik mee om mijn verworven kennis door te geven aan andere mensen. Het is nog steeds hard nodig: objectieve en eerlijk informatie over hoofdpijnen.

Omdat het hoofd koel moet blijven vind ik roeien, varen/zeilen een aangename bezigheid.

Gerard